Welkom op de site van Leerjaar 2B - 2B

 

   Welkom in 2B bij juf Anka & juf Sara
Blog van Leerjaar 2B - 2B

17/06/2018 - 2B - Laatste loodjes

Lieve 2B-ertjes,

Nog even doorbijten en we zijn door de lastige toetsen heen! Kijk al maar flink vooruit want daar staan alleen maar leuke dingen op jullie te wachten. Zo staat het schoolfeest voor de deur en de laatste schoolweek beginnen we met een toffe uitstap. Die laatste week wordt er natuurlijk niet hard meer gewerkt en zijn we al in vakantiestemming. We raken dan lekker opgewarmd voor die fantastische zomervakantie!

Dus komaan kleine, ijverige studentjes ... nog even hard je best doen. Nog veel succes!

02/05/2018 - 2B - Dag paashaas, hallo vogeltjes!

April is voorbij, de paashaas is weer weggehuppeld en alle chocolade eieren zijn opgesmuld. 

En dat is goed want van chocolade zeggen ze dat dat een energieboost geeft. En die kunnen we zeker gebruiken!

We hebben nog een belangrijk, druk maar ook heel leuk programma. Zo gaan we mama deze maand weer eens flink verwennen op het moederfeest en stilletjes aan gaan we ook voor het schoolfeest beginnen te oefenen. Maar ook onze laatste tafels moeten we nog leren en gaan we de brug tot 100 met TE nog maken. Voor taal gaan we wegdromen in de sprookjeswereld... Tot in jullie dromen, kindjes! 

02/02/2018 - 2B - Onze nieuwjaarsbrief

Liefste kinderen,

Voor 't nieuwe jaar is nummer 2018 bedacht.
Als jullie nu al eens wisten wat dat jaar bracht...
Stel dat het in de sterren stond geschreven,
Dat jullie vooraf wisten wat jullie zouden gaan beleven...

Zoiets zou pas verschrikkelijk akelig zijn!
Hoewel voor een goed rapport best wel fijn ...
Maar verder zou niks een verrassing wezen,
Alsof jullie alles al eens eerder hadden gelezen.

Maar nee hoor, zo'n nieuw jaar ligt niet vooraf vast.
En dit wordt niet zomaar het tweeduizend en achttiende uit de kast.
Wat jullie ervan maken, dat hebben jullie zelf in de hand.
Nou ja, toch voor een heel groot deel, want ...

 

We gaan de komende maanden best nog veel leren...                     de maal- en deeltafels instuderen.                                                 Plus en min tot 100 met brug...                                                    ja, ja, we leren het vlug...                                                      "Anders zijn" en "levenslijn" ,                                               daarover leren in taal en WO is heel fijn!

Plus elkaar graag zien, veel lachen en geen gemor.
Jullie zullen het zien, met 2018 komt het dan wel snor!

Gelukkig Nieuwjaar!

08/12/2017 - 2B - Topklas!

Wat was het spannend de afgelopen dagen! De buikjes kriebelden enorm want de Sint was in het land. Verlanglijstjes werden opgesteld, liedjes werden uit volle borst gezongen en schoentjes geknutseld om hopelijk toch veel leuks en lekkers te krijgen. Maar het belangrijkste bleef natuurlijk ...  zijn we braaf geweest! Gelukkig zit 2B echt vol brave, flinke, hard werkende, behulpzame kindjes en werden ze rijkelijk beloond door de Sint. Op 6 december lag de klas vol lekkere dingen. De Pieten hadden zich blijkbaar ook wel geamuseerd want de koekjes waren helemaal in het rond gestrooid, met de stoelen was een piramide gebouwd, de kalenderkaartjes waren door elkaar gehaald, ... Later die dag kwamen de Sint en zijn Pieten ook nog even op bezoek. De Pieten leerden ons 'pietendingen'  zoals in de pietenacademie en met de Sint maaken we nog een mooie klasfoto. En ... we kregen nog zakken vol speelgoed om op een leuke manier mee te leren. Dank u, Sint en Pieten!

P.S. Ga zeker eens kijken op onze facebookpagina. Daar vind je vele foto's en filmpjes van deze leuke dag.

29/09/2017 - 2B - Goed begonnen is half gewonnen...

We waren duidelijk klaar voor de start! Er werd al flink gewerkt en we zijn nu zo goed als door de herhaling van het rekenen tot 20. We zijn prima opgewarmd om de eerste stapjes te zetten in de nieuwe leerstof van rekenen. Voor taal en WO zijn de thema's "ik + jij = wij" en "Terug naar school" afgewerkt waarbij we elkaar en de klas beter leerden kennen. En wauw ... wat een topklas hebben wij!!! Het wordt vast en zeker een fantastisch schooljaar.

In de maand september stonden er ook enkele "specialekes" op de agenda. Zo mochten we al direct met "meester op de fiets" onze fietsbehendigheid eens showen. En tijdens de verkeersweek mochten we met een echte agente op stap die ons leerde juist en veilig over te steken.

Deze maand sloten we af met de smileyweek waarin we verder keken dan onze eigen klas. We keken naar "De wereld en ik"! Dat was reuze interessant. Iedereen mocht vertellen over het land/de landen waaruit zijn/haar familie afkomstig is. Wat is het leuk als ook de juf eens kan bijleren van verhalen, foto's, ... van kinderen. Op de tentoonstelling konden we zelfs ontdekken wat er in de andere klassen aan bod is gekomen. :-)