Welkom op de site van Leerjaar 4B - 4B

RECEPT voor een plezant schooljaar

Ingrediënten:

-       23 schatjes van patatjes: Yanis, Adam, Ilyas, Dina, Amalia, Zakaria, Soraya, Shehrazad, Isaam, Wassim, Bernardo, Malcolm, Ertan, Nathan, Dieter, Matteo, Endrit, Erleta, Liberta, Xander, Rémy, Seren en Sarah.

-       1 enthousiaste, strenge, maar lieve juf: juf Britt

-       1 leuke klas

-       1 toffe school

-       800gr humor

-       1kg plezier

-       0,250kg zweet

-       een halve kilo beweging

-       Kruiden naar eigen smaak

 

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten stevig door elkaar, voeg er op het einde de kruiden bij en serveer op een fris toastje. Smakelijk!
Blog van Leerjaar 4B - 4B

08/06/2018 - 4B - Verslag van de week van 24/5 (door Liberta en een beetje ook door Nathan)

Hallo iedereen

Vorige  week donderdag 24/05 zijn we naar het  ABC-HUIS Gegaan het was super fijn en leuk er waren 4 juffen 1.zoe 2.louise 3.hoele 4.meilika zo heten de juffen .Wat hebben we gedaan:1.Vliegtuigen wat nog 2.Doolhof

3.stennen 4.schimmel we hebben heel veel leuke dingen gedaan en gemaakt buiten gespeeld en gegeten het was ver maar het valt wel mee.

Je kan foto’s zien op Facebook  om te zoeken moet je naar BS De Sterrenhemel

dat was de leukste dag van 4B!

Op 25/5 was het ook nog sportdag, dat was leuk.
Groetjes LJ4B

26/05/2018 - 4B - De maand mei

Hallo allemaal!

 

Het was al een drukke maand mei... We begonnen aan de eerste eindtoetsen, we deden al werkwoorden, getallenkennis en cijferen en werken nu volop aan hoofdrekenen. De meeste kinderen volgen hun planning flink, maar er zijn er een paar die binnenkort toch serieus zullen moeten doorwerken. Tja, als ze het de voorbije weken rustig aan gedaan hebben, zullen ze het binnenkort moeten inhalen.

 

We hielden een moederfeest begin mei. Het was tof, er waren veel mama's die genoten van onze toneeltjes, aquarel schilderden, spelletjes speelden en onze moestuin bewonderden.

Het gemeentehuis van Machelen kreeg een bezoekje van ons op 14 mei. De kinderen lazen zelf de kaart en gelukkig vonden ze de weg;-).

Vorige week gingen we naar het ABC-huis (foto's op facebook) en de dag erna was het sportdag. De kinderen deden allemaal pleinspelen (kubb, kat en muis, dikke berta, ...) en amuseerden zich goed. Het was wel warm...

Deze week staat de atletiekmeeting op het programma: dinsdag. Veiligheidsspelden en snelle benen niet vergeten!

Binnen een week zijn we alweer de laatste maand van het schooljaar. De tijd vliegt...

juf Britt xx

26/04/2018 - 4B - de maand april

Dag allemaal !

 

Het was een korte maand, slechts 2 weken en we zijn alweer mei.

We zaaiden en plantten in onze moestuin, laat het nu maar groeien. Ondertussen trekken we onkruid uit en meten we onze plantjes.

De verkeersweek was tof: we fietsten op een parcours, verzamelden stippen als we milieuvriendelijk naar school kwamen en leerden verder over de dode hoek. De vrachtwagen was helaas een vuilniswagen en stonk wel wat...

De toetsenplanning werd uitgedeeld en daarbij ook alle bundels en boekjes. Stress bij sommige leerlingen, pffff. Maar dat hoeft niet, woensdag maken we samen in de klas onze eigen planning en dan lukt het wel.  Het voordeel is dat we nu al ons huiswerk voor de komende 2 maanden al hebben en zelf mogen kiezen wanneer we het maken. En dus ook zelf mogen kiezen wanneer we vrij zijn;-)

In mei gaan we nog wat op stap: naar het gemeentehuis (voor ons WO-thema), naar het ABC-huis en we hebben ook nog sportdag. Moederfeest en vaderfeest komen er ook nog aan, dus dat wordt leuk.

 

Foto's van de les over de dode hoek op de fotopagina!

groetjes,

juf Britt

01/03/2018 - 4B - Deze week

Dag allemaal,

Weeral geen verslag van de kinderen, we vinden er momenteel geen tijd voor. Want we zijn volop bezig met het upcyclen van een t-shirt naar een tas. En we beschilderen ze met textielverf en javel.

Daarnaast werken we verder rond afval: we sorteren, hergebruiken en leren hoe we afval kunnen vermijden.

Bij wiskunde krijgen we stilaan de kommagetallen tot op een honderdste onder de knie, niet gemakkelijk, zeker als we tienden en honderdsten door elkaar mixen, bv. 2,7 + 3,15 = ?

Wie denkt A) 5,22   B) 5,85   C) 5,715  ??? De kinderen van 4B kunnen alvast het goede antwoord geven.

Kijk zeker ook eens naar onze fotopagina, daar staan foto's van ons maandelijkse verjaardagsfeest.

tot snel!

19/01/2018 - 4B - Nieuwe foto's op de blog

Van MUVO en hoekenwerk.

Op facebook vind je filmpjes van onze MUVO-activiteit.