Welkom op de site van Leerjaar 5B - 5B

WELKOM IN 5B!!!!!!!!!!!!!!

Het is weer zover!!!  1 september... leuk, nieuw en ook weer spannend.  Niet alleen voor jullie maar ook voor de juf!  Samen maken we er weer een leuk schooljaar van.   En met samen bedoel ik écht samen.   Iedereen is een uniek sterretje in onze school én in onze klas.

 

 

VELE GROETJES, 

Juf Hilde
Blog van Leerjaar 5B - 5B

03/10/2017 - 5B - 5 - smiley

Ook dank je wel aan de papa en mama van Tom die vrijdag voor iets lekkers zorgden.

02/10/2017 - 5B - 5 - presentatie door meester Jeroen

Vrijdag kregen we bezoek van Jeroen, papa van Thomas.  Jeroen is "half Nederlander" en hij gaf ons een leuke en leerrijke presentatie over Nederland.  Hij liet ons ook proeven van Nederlandse specialiteiten : drop, kaas, pindakaas, beschuit met muisjes en heerlijke vla.   Dank je wel, meester Jeroen, voor deze leuke, leerrijke én lekkere namiddag!

27/09/2017 - 5B - 5 - bezoek aan het MOT Grimbergen

Heel wat fotootjes van ons bezoek aan het MOT in Grimbergen.  We leerden er over de was en de plas, ijzer- en houtbewerking van vroeger.  Bovendien hebben de drie soorten hefbomen geen geheimen meer voor ons.

27/09/2017 - 5B - 5 - suikerhuisjes

We kregen vandaag bezoek van Silvi, de mama van Dieuwke.  Silvi is afkomstig van Tienen en als we denken aan Tienen dan denken we aan.... suiker!

Samen hebben we suikerhuisjes gemaakt.  Niet zo makkelijk want we moesten er echt goed op letten dat het stevig was.  Sommigen gebruikten zelfs hun waterpas die ze gisteren cadeau kregen in het MOT.

Dank je wel, Silvi, voor deze superleuke activiteit.  Dank je wel ook aan Sandra, mama van Thomas voor de extra begeleiding.

22/09/2017 - 5B - 5B - Miss en Mister Fluo

Aan iedereen die zich in fluo gekleed heeft, proficiat....  Aan iedereen die zich niet in fluo gekleed heeft, ook proficiat....  Dikke, vette pluim voor Miss en Mister Fluo Alicia en Thomas.