Welkom op de site van LO

Laten we er weer een spetterend sportief jaar van maken!

Ook dit schooljaar zijn er naast de turnlessen ook tal van sportactiviteiten: de middagsport (meer dan 100 keer!), sport op woensdagnamiddag (20 activiteiten), sport tijdens de lesuren (Meester op de fiets, Kronkel-die-doe, Rollebolle, ...), de sportdag, de veldloop, enz... Warm je spieren al maar op!

Volgende week(4 tot 8 sept) zijn er voor alle klassen fietsbehendigheidslessen en op 26 september is er de scholenveldloop.

Op uw plaatsen...Klaar...Start!

Meester Jonas
Blog van LO

04/12/2016 - LO - SYTYCD: de koorts stijgt!

So You Think You Can Dance: sinds enkele weken zijn een aantl leerlingen zeer ijverig aan het repeteren voor de finale van SYTYCD. In die finale worden immers de beste leerlingen geselecteerd om deel te nemen aan de dansfollie van SVS (Stichting Vlaamse Scholsport), waarin ze het tijdens een heuse dance-battle tegen andere scholen opnemen. Geen worden dat elke middag de muziek doorheen het schoolgebouw knalt en dat onze leerlingen - zowel meisjes als jongens - zich letterlijk in het zweet dansen om tijdens de finale hun beste beentje voor te zetten!

27/09/2016 - LO - Scholenveldloop: het was weer goed

De scholenveldloop zit er weeral op. Het was weer goed, en het weer was goed. Het zonnetje scheen lekker en zorgde voor een bijzonder leuke voormiddag. Onze leerlingen popelden dan ook om letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voor te zetten. We mochten weerom enkele knappe prestaties noteren. Adam (1ste leerjaar) zorgde met een derde plaats voor een eerste medaille, hij sprintte in extremis Lex voorbij die zo een knappe vierde plaats binnenrijfde. Toen net erna de meisjes van het tweede leerjaar aantraden, mochten we weer juichen omdat ook Emma een bronzen medaille wegkaapte.
Toppunt van de dag was wel de race van de meisjes van het derde leerjaar. Seren, Sanna en Birthe mochten na een hele knappe race het podium vervolledigen en zorgden dus voor goud, zilver en brons. Knap! En ook Zakaria zorgde bij de jongens van het derde jaar voor een medaille; hij werd derde.
In de daaropvolgende wedstrijden boekten de leerlingen van de Sterrenhemel wel enkele fraaie ereplaatsen (zoals Princillia die 5de werd bij de meisjes van het 5de leerjaar), maar het was wachten tot de allerlaatste race (die van de jongens 6de leerjaar) om de kers op de taart te krijgen. Matteo won en kreeg een gouden Medaille, en ook Kevin liep een knappe race. 
Toch gaat mijn grootste waardering uit naar de minder getalenteerde lopers, die zwoegend en zwetend de finish bereikten, en die uitblonken door inzet en volharding. Allemaal een hele dikke proficiat!

08/09/2016 - LO - Start to run

De veldloop komt eraan... En dus gaan wij joggen in het park! Afgelopen maandag, dinsdag en donderdag stonden weer enkele bijzonder enthousiaste leerlingen klaar voor een start-to-run sessie als voorbereiding op de veldloop. Het lekkere zonnetje zorgde voor extra ambiance. Keitof! Laat nu maar komen, die veldloop-medailles!