Welkom op de site van MUVO

 

Rikke tikke tik muvojuf dat ben ik!

Dramatiseren,bewegen,poppenkast spelen,

zingen, dansen en rollen uitbeelden!

Met stem en muziekinstrumenten aan de slag,

kunnen we zoveel geluiden maken als dat mag!

We beleven hier veel pret en lol,

onze expressiviteit en fantasie

slaan hier op hol!!

Ik heb er alvast zin in, jullie ook?

 

Schuddebollepats groetjes,

Juf Sabrina en klaspop Lowie

 

Volg regelmatig onze blog met leuke tekstjes

boordevol met belevenissen en avontuur

bekijk foto's van de kleuters in actie

alles komt tot leven in miniatuur!
Blog van MUVO

24/06/2017 - MUVO - Week van 19 t.e.m. 23 juni

Deze week gingen de kleuters van 3KK op uitstap naar het Bloso domein in Hofstade. Ik mocht natuurlijk ook mee! Wat was het fijn in de speeltuin , in het water en op het strand. Maar puffen geblazen!  Donderdag kregen we dan ook nog eens een ijsje om af te koelen!

In 1KK konden we bewegen en dansen tussen zeepbellen.  We probeerden ze ook stuk te prikken, te omarmen en voelen op welk lichaamsdeel de zeepbel terecht kwam. Nadien kropen we zelf in de huid van een zeepbel. We maakten ons klein en groot en zweefden in de lucht.

In 2KK speelden we het verhaal na van het hongerige rupsje Nooit genoeg adhv stokfiguren. Nadien konden we zelf een rups zijn die na veel eten een mooie vlinder werd!

Onze laatste schoolweek van dit schooljaar komt eraan, de vakantie is in zicht!! We maken er dus nog een fijne en onvergetelijke week van...

Niet vergeten: maandag 26 juni is het sportdag op school voor 1 en 2KK. Bekijk het briefje en ons berichtje op de facebookpagina van de school. Foto's van de activiteiten kan je terugvinden op onze muvoblog en facebookpagina.

Vele zonnige groetjes,

juf Sabrina

 

 

 

 

 

 

 

22/06/2017 - MUVO - Sportdag maandag 26 juni '17

Beste ouder(s),

Op maandag 26 juni organiseren wij een sportdag voor de kleuters. Mag ik jullie vragen om uw zoon/dochter in sportieve kledij naar school te laten komen.

Aangezien de kinderen op het springkasteel mogen, vragen wij u om uw zoon/dochter makkelijke sportschoenen aan te doen. In de namiddag houden wij (bij goed weer) waterspelletjes.

Is het mogelijk om reservekledij voorzien van NAAM in de boekentas te steken of aan de boekentas te hangen? Bij warm en mooi weer voorzie zonnecrème/ zonnepet + naam.

 

Vele sportieve groetjes,

juf Sabrina

16/06/2017 - MUVO - Week van 12 t.e.m. 16 juni

Deze week was het de verkeersweek!

In 2 en 3KK bootsten we allerlei verkeerssituaties na. We leerden oversteken op een zebrapad en bellen bij een ongeval. We deden een reactiespel adhv verkeerslichten en konden ons voertuig of onze fiets parkeren op de pakeerplaats. We speelden 'Politie mag ik oversteken, ja of neen? Moet ik dan een boete betalen, ja of neen?'

In 1KK was het thema verkeer al achter de rug en konden we gaan kamperen.

We luisterden naar het verhaal: ' Hopla, help!' en konden nadien deze verhaallijn naspelen adhv materiaal.

We dansten op het lied van de smurfen: 'Wij gaan kamperen.'

Tot volgende week,

juf Sabrina

ps. Foto's kan je bekijken op de muvoblog of op de facebookpagina.

 

12/06/2017 - MUVO - Week van 5 t.e.m. 9 juni

Deze week stonden de papa's in de belangstelling!!

De kleuters van 1KK konden in de huid kruipen van papa en zich volop verkleden!  Ze keken ook naar een poppenspel:' Een verrassing voor papa'.

De kleuters van 2KK deden een activiteit mimisch uitbeelden (zonder woorden) rond de activiteiten en hobby's van papa.

De kleuters van 3KK konden een baard scheren met echt scheerschuim! Wat was dit fijn om eens een papa te mogen zijn! Ook de kleuters van 2KK konden hier al mee experimenteren.

We sloten de week af met een fijn vaderfeest waarbij de papa's samen met hun kind een fitometer konden doorlopen en konden kennismaken met Sherborne. Ze deden toffe lichaamscontactspelletjes. Wat waren die papa's allemaal stoer en sterk!

groetjes en tot volgende week,

de muvojuf Sabrina

ps. foto's kan je bekijken op onze facebookpagina...

 

 

 

02/06/2017 - MUVO - Week van 29 mei t.e.m. 2 juni

Deze week was een zonnige maar vooral een prettige week!

De kleuters van 1KK gingen dinsdag naar de kijk-doe-speelboerderij. Nadien konden ze zelf in de huid kruipen van een boerderijdier. Ze konden dierengeluiden en bewegingen nabootsen.

De kleuters van 2KK waren allemaal standbeelden uit het kunstmuseum. Dit was niet zo gemakkelijk om een lange tijd dezelfde pose aan te nemen en stil te liggen, stilstaan of stil te zitten.

Ook de kleuters van 3KK konden een standbeeld zijn. Ze imiteerden dieren uit de dierentuin en mochten niet bewegen als de bezoekers kwamen. Maar opgepast voor de nachtbewaker van het museum! Als hij rondjes maakten en keek moesten ze stil blijven staan, liggen of zitten en dezelfde houding blijven aannemen. Als de nachtbewaker dan even niet keek kwamen de dieren tot leven en konden ze bewegen elk op hun manier! We deden ook leuke bewegingsspelletjes en konden apenstreken nadoen.

We sloten de week af met een keileuke schoolreis!!

Tot dinsdag!

De muvojuf,

Sabrina

ps. Maandag 5 juni is het Pinkstermaandag = GEEN SCHOOL!

Foto's van de activiteiten kan je bekijken op de muvoblog en op onze facebookpagina...