Welkom op de site van leerlingenraad

Zie hier onze leerlingenraad voor het schooljaar 2014 - 2015!!

 

 

Het woord leerlingenraad mag letterlijk genomen worden. De leerlingenraad is opgericht in 2011 op vraag van de leerlingen. Het leek eerst gewoon een leuk idee, maar ondertussen is de leerlingenraad meer dan een leuk idee geworden.

Uit het woordenboek van Vos en Haas:

Les
In de les leer je iets wat je eerst niet kon. Niet alle lessen worden op school gegeven. Je kunt les krijgen in zwemmen, in muziek of in dans. Meestal leer je samen met anderen. Wie les krijgt, is een leerling. Wie les geeft is een leraar of lerares.
"Waar is Piep? Is hij klaar met de les? Kan hij al kraaien?" vraagt Vos. Verdrietig schudt Haas haar kop. "Hij is het zat", zegt ze. "Nu leert hij het nooit."

Volgens dit woordenboek kun je de leerlingen van de leerlingenraad ook leraars noemen, want zij leren de leerkrachten hoe het elke keer nog een beetje anders en beter kan voor de leerlingen.
 

Raadsel
Een raadsel is geheimzinnig. Het kan een moeilijke vraag zijn. Dan moet je de oplossing raden.
"Raad eens wat ik voor je heb?" vraagt Vos. "Ik... ik... ik...,"stottert Haas. Ze is nog zo van streek! Ze kan helemaal niet raden! "Het is heel koud en heel groot," helpt Vos haar. "Een ... een sneeuwpop?" gokt Haas. Vos schudt zijn kop. "Het is heel koud en heel groot en heel lekker," zegt hij. Nu raadt Haas het wel. "Een ijsje!" lacht ze.
In raadsels spreken is: niet duidelijk zeggen wat je bedoelt. Dan doe je raadselachtig. Iets wat iemand niet begrijpt, is ook een raadsel. Een ander woord is 'mysterie'.

Wat er op een vergadering van de leerlingenraad gezegd wordt is ver van een raadsel. De leerlingen weten heel goed wat ze willen en ze maken dit duidelijk aan de leerkrachten. Ook de leerkrachten zelf kunnen met de leerlingen om hulp vragen om samen de school te verbeteren.

 

Een leerlingenraad? Samenwerking tussen leerkrachten en leerlingen? Natuurlijk!
Iedereen helpt mee om De Sterrenhemel zo schitterend mogelijk te maken!

 
Blog van leerlingenraad